Jeugd

Dit is de pagina van de jeugdclub vande Vrije Evangelische Gemeente.
De jeugdclub komt iedere vrijdagavond bij elkaar voor spel, ontmoeting en bijbelstudie.

 

Verslag van het jeugdweekend 2012

Sla je vleugels uit want je bent niet voor niets een adelaar!
Het weekend van 21 september was een weekend om nooit te vergeten. In dat weekend gingen we namelijk met de jeugdclub op clubweekend. Dit jaar gingen we over de dijk, Workum om precies te zijn. Nadat alle spullen in de auto’s waren ingeladen, begon het feest. Na een reis van ongeveer een uurtje kwamen we aan bij het knusse kamphuis. Het was een oude maar zeker niet ongezellige kampeerboerderij waar groepen terecht konden. Onze groep bestond uit ongeveer 38 tieners. Na de verdeling van de kamers en het neerzetten van de spullen gingen we een Bijbelquiz doen. Er waren verschillende personen uit de Bijbel omschreven en elk team moest dan raden over welk persoon het ging. Hoe eerder je het wist hoe meer punten je ervoor kreeg. Het was nog best lastig moet ik zeggen. Weet u bijvoorbeeld welk persoon uit de Bijbel een arts was?

Na een nacht van een aantal uurtjes brak de zaterdag aan. Voor de meesten kwam de zaterdag nog veel te vroeg want we konden nog wel een aantal uurtjes slapen, maar dat zat er niet in. Gelukkig waren we wel allemaal genoeg uitgerust en had niemand last van een ochtendhumeur. In de morgen gaf Chris namelijk een studie over het thema van het weekend. Het thema was ‘Storm’. Het ging om de stormen in jouw leven.
Die middag gingen we het Friese water op. Een deel ging zeilen en een ander deel ging kanoën. Ondanks de kleine regenbuitjes was het een topmiddag. Toen we terugkwamen van de vermoeiende middag stond er een heerlijke barbecue voor ons klaar.
‘s Avonds hadden een aantal van de oudste cluppers een praise-avond georganiseerd. We hadden onze eigen band samenstelling gemaakt onder de leiding van Bryan Haboldt. In het eerste lied wat we zongen hebben we de Heer welkom geheten. En ik weet zeker dat God aanwezig was. Het was een heerlijke avond. We hebben Hem groot gemaakt door middel van muziek, niets is er mooier dan dat!

De laatste dag van het weekend was alweer aangebroken. ‘s Morgens hadden we een studie van Arnold. Het ging over Lucas 8. Het stuk ging ook over storm, net zoals het thema van het weekend. Het verhaal ging over Jezus die samen met de leerlingen naar de overkant wilden varen. Toen het in de boot gevaarlijk werd omdat de storm op kwam zetten, riepen ze Jezus aan en vroegen Hem om hulp. Wij moeten weten dat Jezus ook aanwezig is in onze boot, ons leven, en als jij op Hem vertrouwt kan je Hem aanroepen. Hij zal jou zeker weten helpen.
Vervolgens vertelde Arnold ons een verhaal. Het ging over een man, en die man vond een ei. Hij zorgde voor het ei en legde het bij z’n kippen in het hok. Toen het ei uitkwam bleek het geen kip te zijn maar een adelaar. De adelaar was geboren in een kippenhok dus hij gedroeg zich ook als een kip. Maar diep van binnen voelde hij zich geen kip. Hij was anders dan de rest.
Nu is het aan ons de taak om ons niet aan te passen aan de wereld waarin wij leven. Wij moeten niet blijven zitten in een ‘kippenhok’ want daar hoor je niet te zijn als adelaar. Sla je vleugels uit en wees niet bang om anders te zijn. Het is immers onze taak om de wereld te vertellen wie onze God is!

In de middag hebben we nog een onwijs leuke en gezellige sport- en spelmiddag gehad waar de samenwerking centraal stond. Dit weekend heeft de band van de groep zeker versterkt. Je merkt echt dat door de jeugdclub sterke vriendschappen ontstaan. Vriendschappen die niet van de een op de andere dag verloren gaan. Het is fijn om te weten dat er altijd mensen klaarstaan als je ergens over wilt praten. Daar wil ik zeker ook God voor danken.

Jeugdweekend 2011

Deze periode hebben we verschillende activiteiten gedaan. Zoals sing-in, clubweekend en de ouderavond. In dit stukje willen we u er iets over vertellen.
Op 9 oktober gingen we op clubweekend. We gingen naar een heel mooi kamphuis in Ossenzijl. Toen we aankwamen hadden we eerst onze tassen naar onze kamers gebracht. Daarna gingen we Triviant doen. Dat is een bordspel. De leiding zat door het kamphuis verspreidt. En als je dezelfde kleur gooide als de kleur die de leiding had, moest je bij die leiding de opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld: met het hele alfabet Bijbelse namen opnoemen of een gedicht maken over het kamp etc. Na het spel gingen we nog een nachtwandeling maken. Zaterdagochtend hadden we eerst stille tijd in je eigen groepje. Sandra had bij ons de stille tijd voorbereid. Daarna hadden we een studie van Arnold. Dat ging over de wapenuitrusting van God. Het thema van het kamp was “Survival of the fittest”. s’Middags gingen we met z’n allen kanoën. Iedereen mocht met z’n tweeën of met z’n drieën. We hadden een speciale route die je moest volgen. Als je die had uitgevaren hadden we een pauze en hadden we drinken. Daarna gingen we terug varen en onderweg gingen we nog een estafette doen. Toen we weer in het kamphuis waren gingen de meeste douchen. In de avond hadden we een bonte avond. Het thema van die avond was televisie. Er waren verschillende dingen gedaan. Zoals: Ik hou van Holland, Lingo, Lekker Slim en Boer zoekt ….. Het was een hele gezellige avond! Die nacht gingen we ook nog een nachtspel doen (smokkelspel). De groep was in tweeën gesplitst. In het bos moesten we Bijbels naar de andere kant brengen. Maar onderweg zat er ook douane die je kon tikken. En dan moest je je bijbeltje weer inleveren. Die ochtend daarna hadden we weer stille tijd en kwam Pim Derieux een studie geven over de wapenuitrusting. In de middag gingen we nog twee spellen doen van Coba. We moesten allemaal ingrediënten uit het bos verzamelen die daar waren verspreid om een taart te maken.  En daarna moesten we jammer genoeg weer naar huis. Kortom het was een super leuk weekend!
Op 16 oktober ging de jeugdclub naar de Sing-in. Er speelde ook een bandje. Die heet Indescribable. We konden zelf niet aanwezig zijn maar we hebben gehoord dat het erg leuk was.
Op 13 november was er een ouderavond van de jeugdclub. Daar lieten we de foto’s van clubweekend zien en er werden ook nog sketches uitgevoerd die we ook op kamp hadden gedaan. Het was erg druk want er waren rond de 70 mensen! Het was erg gezellig.
We hopen dat jullie nu een beetje de indruk hebben gekregen wat we zoal hebben gedaan. Hieronder ziet u de groepsfoto die op kamp is gemaakt.

Esther & Jolande

 

Jeugdclub VEG 2009
Jeugdweekend Ossenzijl 2009


Foto’s van het jeugdweekend
Er zijn een groot aantal foto’s opgestuurd van het jeugdweekend in Ossenzijl. Omdat er wat ruimtegebrek is op de website zijn deze foto’s geplaatst op picasaweb, klik hier voor het bekijken van de foto’s.Hieronder nog een paar foto’s !!


Wist je dat ….

 • Er elke vrijdagavond club is?
 • Het om 20.00 uur begint tot 22.00 uur?
 • Het vaak later wordt, omdat het zo gezellig is?
 • je in die periode op het terrein moet blijven?
 • er oudere mensen in de buurt wonen en dat we niet willen dat ze last van ons hebben?
 • Als je niet kunt, wij het fijn vinden dat je ons dat laat weten?
 • We de ene vrijdag een studieavond en de andere een spelavond hebben?
 • Je op de studieavonden een bijbel mee moet nemen?
 • Je mobieltje tijdens clubavonden uit moet?
 • Je elke clubavond 1 euro in het koffiepotje moet doen?
 • We van dit geld drinken en wat lekkers kopen?
 • We er ook extra dingen van doen?
 • Er ook een zendingspotje is?
 • We vorig seizoen hiervan 200 Euro aan Maartje hebben kunnen geven?
 • zij daar een nieuwe matras voor heeft gekocht?
 • Je soms ook moet afwassen?
 • We op 9 oktober op kamp gaan?
 • Het kamp 30 Euro voor het eerste kind kost en 25 Euro voor elk volgend kind?
 • Je je bij Sandra kunt opgeven en betalen?
 • Dat wij er heel veel zin in hebben?
 • Dat we hopen op een geweldig seizoen met z’n allen?
 • We het fijn vinden als je komt?
 • Je ouders deze informatie waarschijnlijk ook wel interessant vinden?

 

 


Oud nieuws…

Kerstviering op 19 december
Marieke en Mandy hebben een mooi verslag geschreven van de geslaagde kerstviering, inclusief met leuke foto’s erbij. Het originele bestand is echter niet zo op de website te plaatsen en daarom, is dit omgezet naar een PDF formaat. De meeste computers kunnen hier goed mee overweg en als je op de link klikt wordt het geopend. Verslag kerstviering Jeugdclub >>
Voor mensen die geen PDF viewer op hun computer hebben staat hieronder de tekst, maar dan zonder de foto’s.

Foto’s van de kerstviering
Marieke heeft foto’s ingestuurd van de kerstviering. Sinds kort worden de foto’s geplaatst op de website van Picasa, want daar is ruimte genoeg om ze neer te zetten zonder ze kleiner te hoeven maken.
Als jullie op de onderstaande link klikken komen jullie op de Picasa website. Het beste is om de foto’s te bekijken door op diavoorstelling te klikken en daarna op F11 (volledig scherm) te drukken. Als je op de pijltjes klikt stopt de diavoorstelling en kunnen jullie zelf heen en weer kijken door de foto’s.
Als je weer terug wilt naar het de normale schermweergave moeten jullie weer een keer op F11 drukken.
Naar de foto’s van de kerstviering >>


Ook de oudere foto’s zijn op de Picasa website geplaatst.
Jeugdweekend op texel 2008 >>
Jeugdweekend Osselzijl 2007 >>


Kerstviering jeugdclub 19-12-2008 door Mandy en Marieke

Op deze vrijdagavondclub werd er een studie gegeven over talenten. Aan het eind van de studie kregen wij als oudste groep de opdracht om de kerstviering voor te bereiden.
De bedoeling was dat we onze talenten gingen gebruiken om deze viering te organiseren.
De oudste groep bestaat uit: Sascha, Mandy, Mike, Daan-Peter, Frank, Marc en Marieke.
Zodra de opdracht bekend was gemaakt begonnen wij met hersenkraken. Alle ideeën vlogen over de tafel. Nu was het een kwestie van vergaderen, heel veel communiceren via de mail om vervolgens weer te vergaderen.
Het was heel veel voorbereiding. Meer als we uiteindelijk hadden gedacht!!!!!

De voorbereiding.
Even een opsomming van wat we allemaal moesten doen:

 • Taakverdeling maken
 • Toneelstukje bedenken
 • Spel bedenken
 • Spel uitwerken
 • Korte overdenking
 • Boodschappen
 • Uitnodigingen
 • Posters
 • Liedjes uitzoeken
 • Heel veel vergaderen!!!

Aan tafel zitten Frank, Marieke, Mandy, Marc en Daan-Peter.
Mandy: “Goed dat jullie er zijn! Ik heb een lijst gemaakt waarop alle taken zijn genoteerd. Er moet nog heel veel gebeuren!”
Marieke: “Nou, kom maar op!!! Wij hebben er zin in! Ik werk wel mee aan het spel.
Mandy: “Dat is prima! Ik schrijf het op de lijst. Wie doet de liedjes???
Daan-Peter: “Frank!!!”
Marc: “Frank! Hij is de uitgewezen persoon.”
Marieke: “Frank is muzikaal. Hij is er de goede persoon voor!”
Frank: “Ja hoor, ik ga ermee akkoord! Ik zal heel hard gaan oefenen.”
Mandy: “Prima, je staat al op de lijst. Jij begeleid dus alle liedjes met je gitaar.”

Voordat we hieraan begonnen wisten we niet dat er zoveel werk achter zat. Dus clubleiding: Toppie!!! Jullie moeten dit elke week doen. Bedankt voor de inzet! Wij vinden het altijd heel gezellig, en hopelijk jullie ook.

De kerstviering (19-12-2008)
18.00 uur: Sandra is al in het kerkgebouw. Maar waar blijven de tieners???
Jaja, die waren nog aan het boodschappen doen. Om tien over zes kwamen we eindelijk in de kerk aan.
Maar wat moest er nog veel gebeuren. Het spel was nog niet af, al het brood moest nog worden gesneden, en er was geen pan aanwezig voor de soep. Zucht, en als klap op de vuurpijl lag het beleg nog in de winkel. Frank trok een sprintje naar de Appie Heijn om dit alsnog te halen. Wat een ramp zeg!!!
We kunnen genoeg leerpunten bedenken voor de volgende keer.

19.00 uur: Start kerstviering.
Vanaf 7 uur druppelde iedereen een beetje binnen.
Op de uitnodiging stond het volgende:
Dresscode: DRESS TO IMPRESS!!!
De meeste mensen begrepen het. Dit betekent namelijk dat je in gala naar het kerstfeest komt. De leiding had het in ieder geval begrepen. Op de foto’s ziet u het bewijs.

De avond begon met een korte uitleg. Hierin vertelden wij over het thema van de avond: Talenten.
Vervolgens gingen wij van start met de zangdienst. Frank was zangleider en muzikant tegelijk. Wat een taak! Het zweet stond hem op het voorhoofd.
Hierna gingen wij ons omkleden voor het toneelstukje. Daan-Peter had het zelf helemaal bedacht.
Het ging over Youssef en Fatima. Twee arme mensen zonder onderdak. Fatima was zwanger, en moest hoognodig bevallen. Ze vonden een doos voor de afvalcentrale, en besloten daar het kindje ter wereld te brengen. Moet u zich voorstellen dat het vriest!
In de werkelijkheid (dus in de kerk) hadden we een doos neergezet. Natuurlijk moet je de bevalling wel enigszins realistisch nabootsen, dus besloten we hiervoor ketchup te gebruiken.

Het toneelstukje was een succes.
Na de bevalling gingen Youssef en Fatima en de baby Achmed eten bij de voedselbank. Heel de jeugdclub ging dus ook eten bij de voedselbank. Ze kregen één stokbroodje en één lepel kippensoep.

Paar jaar later.
Achmed krijgt vriendjes op de
basisschool. Eén daarvan vertelt hem
over Jezus. Achmed bekeert zich,
en komt eten bij de familie.
Hij krijgt hier heerlijk eten, wat hij zelf
nog nooit heeft gehad.

Op dit moment mag de jeugdclub ook
aanschuiven bij een heerlijke maaltijd.
De maaltijd bestond uit:

 • Warme broodjes
 • Salades
 • Kerstbrood
 • Kransjes
 • Gekookt ei
 • Frisdranken en thee

Het was een geslaagde maaltijd, en er was genoeg eten voor iedereen.

Na de maaltijd was er een korte overdenking van Daan-Peter. Deze ging ook weer over talenten. Alle cluppers luisterden aandachtig.
Het was een mooi afwisselend programma. Als afsluiting van de avond hadden we een leuk spel. Wij introduceren u: Party en Kerst ©
Het lijkt heel veel op het gewone Party en Co, alleen hadden wij zelf opdrachten bedacht. Deze hadden allemaal met kerst te maken.
Een leuke opdracht: Er wordt een liedje gegeven aan één persoon. Deze persoon moet het liedje met water in de mond gorgelen. De rest van zijn/haar team moet raden om welk liedje het gaat.
Het spel duurde de rest van de avond, en iedereen was enthousiast. Het was heel gezellig, en het was de moeite waard om dit te organiseren.

De verrassing voor de middelste groep!
Nu wij zo deze avond hebben georganiseerd, mogen wij het stokje doorgeven aan de middelste groep. Zij hebben de taak gekregen om een talentenjacht te organiseren. Wij zijn erg benieuwd hoe deze avond gaat worden. Veel succes ermee!

Terugblik naar de kerstviering.
Doodmoe zitten alle oudste cluppers bij elkaar. Zij bespreken de avond met elkaar.
Frank: “Poe poe.. dat was me het klusje wel! Misschien had ik toch meer moeten oefenen?!”
Daan-Peter: “Joh, maak je toch niet zoveel zorgen. Alles ging prima, die ene valse noot hebben ze toch niet gehoord! ”
Marc: “Ik vond het super. Jouw overdenking was ook goed, Daan-Peter!”
Daan-Peter: “Dank u, dank u! *bloos* En Sascha, jouw spel was ook super! Iedereen was enthousiast.
Sascha: “Ja, dank je. Ik had er ook goed over nagedacht. Ik ben blij dat het zo leuk was.”
Marieke en Mandy: “Tijd om op te ruimen en naar huis te gaan! ”

Groetjes Mandy v/d Graaf en Marieke Bras

Jeugdweekend 2008

Jeugdweekend 29-31 augustus
Dit weekend zijn we naar Texel geweest.

Vrijdagavond 23 mei: Bike-n-eat !!
Om half
acht is het verzamelen met de fiets bij de kerk en daarna gaan we op weg voor een leuke en verrassend avond.