Kinderkerk (3 t/m 12 jaar)

Elke zondag is er in de VEG voor de kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 8 kinderkerk.

Kinderen kunnen bij binnenkomst gewoon met hun ouders mee de kerkzaal in. Na de afkondigingen en het zingen van de kinderliedjes zijn ze van harte welkom in de kinderkerk-ruimte achter in het gebouw. Na afloop van de kerkdienst kunnen de jonge kinderen daar weer worden opgehaald en zoeken de oudere kinderen zelf hun ouders weer op.

Momenteel hebben we ongeveer 10 kinderen ‘op de lijst’ staan en zo nu en dan schuift er een gastkind aan. De ochtenden worden om en om geleid door een viertal enthousiaste leiders en enkele hulpen en/of assistenten. We beginnen veelal met een vertel-rondje en na een gebed met en voor de kinderen behandelen we een bijbelverhaal. Er wordt gezongen, geknutseld, gepuzzeld of een spel gedaan. Vaak helpen de kinderen elkaar. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich welkom en thuis voelt. Het is ons verlangen om in een gemoedelijke sfeer de kinderen te leren over Gods liefde en genade.

In de kinderkerk staat ook een collectebusje, dat we iedere zondag rond laten gaan. Hiermee dragen we o.a. bij aan de ondersteuning van Sunshine Corner, een opvang voor Filipijnse straatkinderen (sunshinecorner). Binnen dit project worden door onze gemeente 2 kinderen gesponsord.