Muziekgroep

Nieuws uit de muziekgroep

Lieve gemeente,
Hierbij een kort verslag van zaterdag 18 November, waar een deel van ons zang en muziekgroep naar de landelijke dag van aanbidding is geweest. De locatie van de dag was De Basiliek in Veenendaal. Daar zijn we met een aantal auto’s heengereden.
Deze tweede editie van de Landelijke dag van Aanbidding was bedoeld voor aanbidders, aanbiddingsleiders, zangers, muzikanten, technici, maar ook voorgangers en dominees. Er was veel ruimte voor ontmoeting en toerusting. Naast een inspirerende ochtend met Martin Smith waren deze dag ook praktische seminars en workshops die verzorgt werden door diverse ervaren aanbiddingsleiders en muzikanten.

Van te voren konden we opgeven welke workshops of seminars voor ons interessant waren,Onder ons waren er ook zangers, muzikanten en een soundoperator (Iemand die zondags zorgt voor het geluid in de Gemeente) Ikzelf was samen met Menno, we zijn naar een workshop geweest over arrangeren, wat ook heel praktisch was, hoe je als muzikanten samen kunt spelen, hoe je een lied kunt opbouwen, waardoor het veel beter tot zijn recht komt.Ook de Seminar voor zangleiders vond ik heel praktisch,Het gaat uiteindelijk om God en Zijn Gemeente, Onze God is trouw, het gaat om zijn beloftes, Zijn goedheid, en het plan wat Hij met ons heeft en Zijn Gemeente.En de interactie tussen de Heer en ons,Wat speelt er in de Gemeente aan vragen, verlangen, zieken, verdriet.

Het is niet zomaar wat, iedere zondag mogen we samenkomen als Gemeente voor de troon van God, om hem te danken, prijzen en aanbidden.Het gaat om Hem! Als ik eerlijk ben, vindt ik dit niet altijd even gemakkelijk, heel vaak draait het toch meer om wat mensen wensen (niet te lang, graag een JDH lied, graag een nieuw lied, graag een Engels lied, graag een kinderlied enz…. Natuurlijk wil je als zangleider rekening houden met wat mensen wensen, maar er moet wel een balans zijn. Uiteindelijk is de Here God de reden waarom we bij elkaar komen, en Hij is degene die ons samen bindt.

Tussen de middag was er een heerlijke lunch voor ons verzorgt, broodjes fruit en drinken, we zijn gezellig even bij elkaar gaan zitten, ook om te delen wat die ochtend allemaal al gehoord hadden.Ook de seminar over aanbidding en gerechtigheid was indrukwekkend, we kunnen als Gemeente wel elke zondag heerlijk bij elkaar zijn om te bidden en God te prijzen, maar zijn we er ook voor elkaar, en wat doen we aan het leed in de wereld, dit werd ook onderbouwt met teksten uit de bijbel: zoals Jes 1:11 -20 of Amos 5:21 waar het gaat over wat God van zijn kinderen wil.Leer goed doen,help de armen, de wezen en weduwen. Zaterdagavond werd de dag besloten met een concert van Martin Smith.
Geweldig zeg om dit allemaal te mogen beleven, en u en jij hebben er elke zondag ook deel aan, door je uit te strekken naar Hem, te danken, prijzen, aanbidden te luisteren en gehoorzamen,

In Hem verbonden Alice de Vos.